Presentation of the
Castelló d'Empúries, Lecture ~ Sunday, September 2nd, 2018

Presentation of the "Centre d’Interpretació Virtual del Call de Castelló d’Empúries

Date: Sunday, September 2nd, 2018

Time: 12:00 a.m

Address: Carrer Carbonar, s/n, 17486 Castelló d'Empúries, Girona (Convent de Santa Clara)

Presentation of the "Centre d’Interpretació Virtual del Call de Castelló d’Empúries by Marisa Roig

The call (Jewish quarter) of Castelló d'Empúries was the most important in the diocese after that of Girona. Its history is known thanks to the wealth of documentation that has been preserved, enabling the identification and location of both synagogues, the cemeteries and the area covered by the call, along with the functioning, composition and organisation of the community and the appointments of secretaries.

Acces to the Virtual Walk


Name of organization:
Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries

Date/s of event/s: Sunday 2thSeptember

Time/s:  12:00 a.m

Contact email:  turisme@castello.cat / arxiu@castello.cat

Contact website: https://www.castello.cat/ / https://www.castello.cat/arxiumunicipal/

Cost/s if any: Free

Social Media: https://www.facebook.com/castellodempuriesturisme/

Other booking information: Booking is required at turisme@castello.cat or tel. 972 156 233

 

La història del call jueu de Castelló d’Empúries consultable virtualment a través d’internet

L’empresa  Fluido Digital  és la responsable del disseny d’un microsite que porta per nom “Centre d’interpretació virtual del call de Castelló d’Empúries”. La pàgina està allotjada al web de l’ajuntament, dins la secció de l’Arxiu Municipal i té l’objectiu promoure i donar a conèixer el patrimoni jueu i la història del call de Castelló d’Empúries.

Aquest projecte, encarregat per l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries, permet organitzar tots els continguts relacionats amb la història de la comunitat jueva a partir d’un mapa i un cronograma amb diferents nivells d’informació. En total hi podem trobar disset punts d’interès (barris o calls, patrimoni, objectes i edificis històrics), vint-i-vuit entrades cronològiques (1238-1492), una quarantena de fotografies i diversos textos complementaris que permeten que l’usuari/a pugui accedir a tota aquesta informació que abasta una cronologia que va del segle XII fins al segle XV a través d’un entorn web molt dinàmic i intuïtiu.

A partir d’ara els usuaris de tot el món podran visitar i recórrer virtualment els espais i elements patrimonials i culturals més destacats de la història de la comunitat jueva de Castelló d’Empúries. El microsite incorpora tecnologia de Google Maps, geoposicionant els diferents punts d’interès i acompanyant-los de contingut històric, que es desplega quan l’internauta punxa sobre cadascun dels llocs assenyalats en el mapa. La informació es pot consultar en tres idiomes: català, castellà i anglès. Els textos històrics han estat elaborats per l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries que també s’ha ocupat de l’elecció de les imatges.

Us convidem a visitar aquesta nova eina que ben segur que us sorprendrà!

 

 

 

 

 


Subscribe to our mailing list

* All fields are required

What newsletters are you interested in?